Cranio Sacraal is een behandeling die uit de Ayurveda komt en ook veel gebruikt wordt bij de Osteopathie, waarbij het doel is ontspanning te krijgen in het Cranio sacraal en het bindweefselsysteem door behulp van zachte manuele technieken.

Alle weefsels en structuren zijn in het lichaam direct of indirect met elkaar verbonden door bindweefsel. Dit bindweefsel (fascie) kunt u zien als een soort laken waar de schedel, alle organen, de botten, spieren, gewrichten, de bloedvaten en zenuwen zijn in gevouwen. Beperkingen van het bindweefsel kunnen hierdoor tot klachten leiden, op vele plaatsen in het lichaam. Het kan zijn dat van nekklachten de oorzaak niet in de nek ligt, maar ergens anders in het lichaam.

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Maar door een ongeluk, trauma, stress en of een operatie kan het lichaam verzwakt zijn, waardoor hulp nodig is om van de klachten te herstellen. Hierdoor word het zelfgenezend proces in het lichaam weer in gang gezet zodat de beperkingen in de weefsels zich weer kunnen herstellen.

Diepe ontspanning komt uit zichzelf, pijnklachten trachten zich op te lossen, en oude kwetsuren verliezen hun invloed. Zones van stress en weerstand ontwinden en verminderen, gevoelens veranderen en gemoedstoestanden verlichten.