Ayurvedische behandeling heeft tot doel lichaam en geest in balans te brengen/houden. Tijdens de behandeling worden verschillende soorten olieën afhankelijk van uw constitutie en eventuele gezondheidsklachten met elkaar gemengd en op uw lichaam aangebracht.
Er zijn veel indicaties te noemen die de Ayurvedische behandeling nuttig maken. Klachten ten gevolge van stress, burn-out, overwerktheid en overspanning verminderen dankzij deze behandelingen. Maar ook slapeloosheid en spierpijnen vormen indicaties. Mensen met reumatische klachten voelen zich zeer geholpen met een regelmatige Ayurvedische behandeling. Ook mensen met andere chronische klachten hebben hier baat bij. Een ayurvedische behandeling zorgt voor een goede bloedsomloop, u voelt deze warme stroming in uw lichaam, waardoor u zich goed kunt ontspannen. Het werkt direct in op het centraal zenuwstelsel en bevordert de circulatie van de voedingsstoffen en bij het afvoeren van afvalstoffen. Daarom speelt de behandeling een belangrijke rol bij het reinigen van het lichaam en het in stand houden van uw gezondheid. Ayurvedische behandelingen zijn erop gericht om de opgebouwde toxines (giftig makende energieën en stoffen) van het lichaam en van de geest te elimineren en te neutraliseren.

Wat is een SHIRODHARA?

De shirodhara is letterlijk de hoofdbegieting. Bij de shirodhara wordt gedurende langere tijd een fijne straal verwarmde olie gegoten op het voorhoofd van de cliënt. De straal is gecentreerd op de voorhoofdsmarma (Sthapani). We rekenen de shirodhara daarom tot de marmabehandelingen. Het is goed te bedenken dat alle marma’s met elkaar zijn verbonden en dat de behandeling van een Marma op den duur leidt tot de activering van alle marma’s in het gehele lichaam (Marma = drukpunt).

De werking

De shirodhara zorgt voor een diepe ontspanning. Een belangrijke werking is ook de reiniging van het fijnstoffelijke lichaam. Reiniging van dit lichaam geeft een bijzondere ervaring. Hierdoor krijgt men een uitgerust en opgeruimd gevoel en nieuwe energie.

Modderpakking

Dit is een reinigende behandeling. Het lichaam wordt ingesmeerd met mineraalrijke modder uit de Himalaya, India. Dit heeft een uiterst reinigend effect op het lichaam. Daarna wordt u ingewikkeld in folie. De modder dringt diep in alle poriën door, en door de eigen lichaamswarmte vindt er een broeiproces plaats. Afvalstoffen in het lichaam hechten zich vast aan de modder. Na afloop wordt de modder van uw lichaam gewassen.