BATC Complementair Therapeute.

Mensen met lichamelijke klachten kunnen bij Ayurveda Francis terecht voor natuurgeneeskundige therapie. Ik onderzoek en behandel klachten vanuit een fysiek, mentaal en emotioneel oogpunt.

Ik werk vanuit de vijf natuurlijke principes.

1) ENERGIE

Zonder energie is er geen leven, het is de basis van al wat leeft. Wanneer zich op een bepaalde plaats in je lichaam overmatig of juist te weinig energie bevindt, uit zich dit in lichamelijke klachten in de vorm van pijn of spanning. Door deze energie respectievelijk toe of af te voeren kan het lichaam beginnen met het belangrijke herstelproces. Ik doe dit in de werkvormen van de Ayurveda, Cranio Sacraal therapie en de meridiaan methodiek.

2) PRIKKELOVERDRACHT

Ons zenuwstelsel is een netwerk van draden waar signalen en prikkels doorheen stromen die zorgen voor de aansturing van ons lichaam. Wanneer deze overdracht niet goed meer functioneert, kan dit leiden tot blokkades en kunnen sommige lichaamsfuncties niet meer volledig uitgevoerd worden. Door via de huid de reflexzones (meridianen) te behandelen wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam geactiveerd. De werkvormen die ik hierbij gebruik zijn de Ayurveda, Cranio Sacraal therapie en de meridiaan methodiek.

3) DRAINAGE

Een lichamelijke klacht kan ook betekenen dat er op die plek een verminderde bloeddoorstroming is. Door deze vermindering bouwt je lichaam afvalstoffen op die de klacht juist versterken en verergeren. Door de afvalstoffen af te voeren komt de doorbloeding weer op gang en worden de juiste bouwstoffen weer naar de cellen gebracht om de weefsels te laten herstellen. De werkvormen die ik hierbij gebruik zijn de Ayurveda, Cranio Sacraal therapie en de meridiaan methodiek.

4) VOEDING

Voeding is de bouwstof voor je lichaam. Sommige voeding wordt niet door iedereen goed verdragen en dit kan een element zijn in het ontstaan van de lichamelijke klacht. We analyseren daarom je voedingspatroon. Door bepaalde voedingsstoffen uit je dieet te halen, of juist toe te voegen, kunnen we resultaten bereiken die in je totale lichaam merkbaar zijn. De Ayurveda is de werkvorm die ik hierbij gebruik.

5) PSYCHE

Het doel van deze therapie is het bereiken van een betere balans in je gezondheid en het verhelpen van je klachten. Tevens geef ik je handreikingen mee waar je in de toekomst klachten mee kunt voorkomen. Fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Zonder de verwerking van psychische ballast kan je genezingsproces simpelweg niet worden voltooid. Ook hierbij werk ik vanuit de Ayurveda.